Ex-revisorn ger ut barnbok

”Extra sommarlovsvecka kan leda till blodbad på äldreboende”.

Helena Adrian, tidigare revisor som driver rådgivningsfirman Adrian & Partners i Göteborg, debuterar som författare med barnboken ”Vad heter du? Vetinte!”. Revisionsvärlden ställde några frågor.

Vad handlar boken om?

”Om en sjuårings vardagsäventyr: Om hur en extra sommarlovsvecka kan leda till blodbad på äldreboendet, att man kommer bort i affären eller att man hittar ett hem åt en sovande ekorre”, säger Helena Adrian.

Varför skrev du en barnbok?

”Mitt stora intresse har alltid varit psykopater och seriemördare och därför kom det lite som en överraskning, även för mig själv, att min skönlitterära debut blev en barnbok, dock inte helt fri från blod och död. Jag hade påbörjat mitt andra projekt men behövde en paus, så då blev det barnbok.”

Helena Adrian

Så du håller alltså på med fler böcker?

”Absolut. Jag håller på med slutredigering av en skönlitterär spänningsroman för vuxna med arbetsnamnet ”Jag ville bara väl”.

Var det svårt att få boken utgiven?

”Många förlag har tackat nej, eller som de gör i förlagsbranschen, inte svarat alls. Jag vände mig till Visto förlag som antog boken. Det är mycket arbete efter att själva texten är klar, med korrektur, redaktör, grafisk formgivning och en massa annat.”

Hur ska ni marknadsföra boken?

”Författarna på Visto förlag får i stor utsträckning marknadsföra sina böcker själva. Det blir försäljning via egna kanaler, boksigneringar och ny hemsida; www.helenaadrian.se som jag hoppas kommer att bli klar till bokmässan här i Göteborg.”

Martin Hammarström

[email protected]