Digitalisering ställer nya krav på fastighetsbranschen

När hyresgäster och bostadsrättsföreningar ställer allt större krav på smarta lösningar gäller det att kunna möta upp som fastighetsförvaltare.

Sponsrat innehåll från REAL

Våra kundguider Renée, Per-Åke, Johan och Lina tar alltid hand om dig när du behöver hjälp och stöd.

Digitaliseringen har skapat förändring i hela samhället och fastighetsbranschen är inget undantag. När kraven skärps har gamla system svårt att möta upp kundernas behov.

På Real har man känt av utvecklingen länge. Sedan 2008 har man därför tillhandahållit ett helt webbaserat fastighetssystem som ger kunderna möjlighet att enkelt och flexibelt sköta ekonomisk och teknisk förvaltning.

– I och med digitaliseringen kommer man framöver att jobba annorlunda. Precis som man privat styr i princip hela sitt liv med sin smartphone kommer modern teknik mer och mer att även påverka det dagliga arbetet också säger Reals vd Björn Reimers.

Reals fastighetssystem erbjuder såväl lösningar inom ekonomisk som teknisk förvaltning. Genom att utnyttja systemets mobilitet kan fastighetsskötare kommunicera när det gäller ärendehantering och felhantering via sina mobiltelefoner eller läsplattor, samtidigt som hyresgäster själva enkelt kan felanmäla via nätet, ställa sig i bostadskö eller anmäla intresse för lediga objekt.

Ett annat exempel på mobilitet är möjligheten att besikta sina lägenheter eller lokaler via telefonen eller en läsplatta och få resultatet signerat direkt på plats.

Björn Reimers

Reals kundportal är ännu ett exempel på en digital tjänst. Framförallt är det förvaltare av bostadsrättsföreningar som via portalen ger både medlemmar och styrelsen flexibla möjligheter till tjänster som tvättstugebokning, attest av leverantörsfakturor, mäklarbilder, medlems- och lägenhetsregister samt editering av egen information.

Genom att kunna agera var man än befinner sig finns möjligheter att effektivisera verksamheten samtidigt som flexibiliteten ger ökad service åt hyresgästerna och bostadsrättsföreningar. Dels ges hyresgäster/brfmedlemmar i sin tur ökad kontroll och komfort genom den ständiga åtkomsten till de mobila tjänsterna.

– Vi har varit ensamma i vår nisch som webbaserat fastighetssystem, det har gjort att vi kunnat alliera oss med väldigt många andra tack vare att vi varit på webben. Exempelvis webbaserade ekonomisystem som Fortnox och Visma eEkonomi samt andra typer av system som vi kan integrera mot, så att vi slipper uppfinna hjulet en gång till, berättar Björn Reimers.

Se mer på www.real.se eller varför inte prova på själv, klicka på TESTA GRATIS, fyll i formuläret så har du en helt fri “prova på månad” där du i lugn och ro kan se dig om i systemet. Du har full support under tiden och kan när du vill ställa frågor eller få tips.

REAL Fastighetssystem är ett helt webbaserat system för ekonomisk och teknisk fastighetsförvaltning. I REAL hanterar du: hyresrätter, kommersiella lokaler, bostadsrätter, parkering, samfälligheter, arrenden, uppställningsplatser, med mera.

På den tekniska sidan finns en rad möjligheter: Felanmälan via webb, mobil felanmälan, mobil besiktning och mobil rondering via en app i din telefon.

Du kan även hantera bostadskö och presentera lediga lägenheter.

Förvaltar du på uppdrag kommer du att gilla vår kundportal. En möjlighet att ge dina kunder tillgång till information utan att behöva ge tillträde till systemet.

Du kan prova på själv genom vårt stående erbjudande om att testa gratis under en månad. Gå in på real.se och registrera dig för en gratislicens.

Fortnox ekonomisystem rekommenderar REAL Fastighetssystem.

SLÅ EN SIGNAL PÅ 010-602 32 00 SÅ BERÄTTAR VI MER

Se videon med Steffe, fastighetsägaren som precis skaffat Real Fastighetssystem.

Sponsrat innehåll från REAL

 

Björn Reimers

[email protected]