Deloitte vill satsa regionalt inom M&A

”Vill anställa ytterligare medarbetare under 2021”.

David Järnland

I ett pressmeddelande spår David Järnland, ansvarig partner för Corporate Finance Advisory på Deloitte i Sverige, goda utsikter för M&A-marknaden 2021. Aktiviteten förväntas öka under det kommande året av flera anledningar. Enligt David Järnland har covid-19 lett till att många bolag har större fokus på kärnverksamheten, vilket kan leda till förvärv för att förstärka marknadspositionen men också försäljningar av perifera dotterbolag eller “carve outs” av perifera affärsområden. Det kan frigöra resurser som kan fokuseras på kärnverksamheten.

För att fortsätta växa och möta efterfrågan i Sverige vill Deloittes Corporate Finance Advisory anställa ytterligare medarbetare under 2021. Inte minst uppger Deloitte att de vill satsa på de regionala marknaderna.

”Det finns otroligt många fina och privatägda bolag runtom i Sverige och vi märker att många av dessa står inför viktiga beslut och inte sällan att vilja expandera i Sverige eller internationellt. Det finns en otrolig potential i Deloittes svenska nätverk”, säger David Järnland, som för fyra år sedan rekryterades till Deloitte från Swedbank.

Av pressmeddelandet framgår även att Deloitte rankas som den största aktören inom M&A-rådgivning med störst antal genomförda affärer under 2020 både i Europas och globalt, enligt det oberoende analysföretaget Mergermarket.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *