De växer snabbast i Jämtland

Foto: Clarion Hotel Grand Östersund

Snart är det återigen dags att utse Årets tillväxtbyrå i Jämtlands län, där tio finalister tävlar om att kamma hem vinsten. En del revanschsugna byråer känns igen från förra årets lista, men det finns också gott om nykomlingar. Den 20 november avgörs kampen på Clarion Hotel Grand i Östersund.

Förra årets vinnare, kombibyrån Edlund & Partners, tar återigen plats på listan bland de nominerade byråerna. Bolaget grundades 2013 av Jens Edlund, som fortfarande står som frontfigur. Sedan start har byrån haft en kontinuerlig tillväxt och har i dagsläget tolv medarbetare enligt hemsidan. Både moderbolaget, Edlund & Partners AB och redovisningsdelen Edlund & Partners Ekonomi, står på listan bland de nominerade.

En annan återvändare är Prodego AB, som också har kontor i Östersund, men även i Åre. Byrån drivs av Peter Boiard, med elva medarbetare i Östersund och Åre.

Storsjön. Foto: Visit Östersund

Ytterligare en Östersundsbyrå som återvänder till listan bland de nominerade tillväxtbyråerna är kombibyrån P46. Byrån grundades år 2000 och drivs av den auktoriserade revisorn Urban Lidén.

Hellström & Hjelm är en kombibyrå med bas i Östersund och med kontor i Uppsala, Stockholm och Huddinge. Byrån drivs av Håkan Hjelm och Daniel Hellström. Byrån har en omsättning på 41,8 mkr och totalt 38 medarbetare enligt hemsidan.

På listan finns även en del nykomlingar, bland andra:

  • Gehm Ekonomi, i Stenstavik. Byrån drivs av Sandra Göransson, och erbjuder utöver redovisning även affärsjuridiska tjänster. Byrån har idag sex medarbetare, och hade förra året en omsättning på 3,9 mkr.
  • Svedab, redovisningsbyrå med kontor i Sveg. Byrån drivs av Cecilia Svensson och omsatte 3,4 mkr i fjol.

Finalister till Årets tillväxtbyrå 2020, Jämtlands län

Edlund & Partners AB
Edlund & Partners Ekonomi AB
Gehm Ekonomi AB
Hellström & Hjelm Revision AB
Hema Lön MittSverige AB
Klarapapper Åre/östersund AB
P46 Östersund AB
Progredo AB
PS 63 Rådgivning AB
Svedab i Sveg AB

Utmärkelsen Årets Tillväxtbyrå 2020, Jämtlands län, går till den revisions- eller redovisningsbyrå i länet som det senaste räkenskapsåret ökat omsättningen snabbast, och samtidigt ökat vinsten. Priset bygger på en undersökning av kreditupplysningsföretaget UC och delas ut av Revisionsvärlden samt programvaruföretagen Agoy och 24SevenOffice på nätverksträffen Byrålunch.

Byrålunch i Östersund hålls den 20 november på Clarion Hotel Grand (Prästgatan 16). Läs mer och anmäl dig kostnadsfritt här.

Måns Edén

mans.eden@revisionsvarlden.se