Danska Deloitte tar in rekordmånga delägare

Var sjätte partner på byrån ny för i år.

Deloitte, Köpenhamn

Deloitte i Danmark gör i år ett mycket stort partnerintag på hela 38 personer. Det betyder att nästan var sjätte partner på byrån är ny. Byråns vd Anders Dons bekräftar för Revisionsvärlden att det rör sig om ett rekord.

”Vi har i Danmark utsett det största antal nya partners någonsin, både för att vi är i stark tillväxt och för att vi lyckats utveckla nya talanger”, säger Anders Dons, vd för danska Deloitte och Deloitte Nordic.

Deloitte är Danmarks största revisionsbyrå med 2686 anställda. Antalet delägare uppgår efter det senaste intaget till 235. Det kan jämföras med PwC Sverige som har 3328 anställda inklusive 234 delägare, enligt senaste bokslutet.

Enligt danska Deloittes pressavdelning har det inte skett några stora förvärv som kan förklara delägarinflödet, som i stället tycks bero på samverkande faktorer som generationsväxling och att partners gått till konkurrenter.

Anders Dons

Nedan en lista över partnerintaget hos alla byråer inom Deloitte North West Europe, en enhet inom nätverket som började verka den 1 juni i år och som Revisionsvärlden skrivit om tidigare.

Antal nya delägare 2017

Storbritannien

57

Danmark

38

Nederländerna

15

Belgien

10

Island

9

Schweiz

9

Finnland

4

Norge

4

Sverige

4

Källa: Deloitte UK/DK

Martin Hammarström

[email protected]