Dan Brännström ny ordförande i Revisionsvärlden

Chefredaktören: ”En drömrekrytering”.

Martin Hammarström, grundare och chefredaktör, Dan Brännström, ordförande.

FAR:s tidigare generalsekreterare Dan Brännström går in som ordförande i Revisionsvärldens ägarbolag.

”Att få Dan Brännström som styrelseordförande är en drömrekrytering. Få känner Revisionsvärldens målgrupp som han. Dessutom kan Dan styrelsearbete. Jag grundade Revisionsvärlden 2016 och har utvecklat sajten och affären till stora delar själv. Det har gått bra, vi har nu 50 000 lästa artiklar/månad och nästan 1 000 betalande prenumeranter. Nu vill vi växla upp och ta Revisionsvärlden till nästa nivå, bland annat genom att professionalisera styrelsearbetet”, säger Revisionsvärldens grundare Martin Hammarström.

Dan Brännström har även köpt en minoritetsandel i Revisionsvärldens ägarbolag genom en nyemission. Martin Hammarström och Dan Brännström är därefter ensamma ägare.

”Eftersom jag hellre lägger pengar på journalistik än på styrelsearvoden var detta en bra lösning. Jag tror dessutom att Dan ser sin investering som långsiktig”, säger Martin Hammarström.

Blir det några förändringar i Revisionsvärlden?

”Innehållet måste utvecklas hela tiden och här gör vi inga förändringar med anledning av att Dan kommer in som ordförande. Vi har däremot infört revision i bolaget, ny revisor är Erika Friberg Kolmodin på Finnhammars”.

Hur oberoende kan Revisionsvärlden vara med en tidigare FAR-chef som ordförande?

”Jag ser Dan som oberoende sedan han slutade på FAR. Han har andra styrelseuppdrag, men inget som är oförenligt med detta uppdrag”, säger Martin Hammarström.

Dan Brännström valdes nyligen in i styrelserna för arbetsgivarorganisationerna Svenskt Näringsliv och Almega. Han uppger att han går in i Revisionsvärlden för att hjälpa till att utveckla nättidningen, som han läst och följt sedan start.

”Jag var litet skeptisk till Revisionsvärlden när sajten drog igång, men jag har svängt och tycker nu att det är viktigt för branschen att det finns en oberoende branschtidning. Jag är imponerad av hur Martin utvecklat sajten, men jag tror att jag kan bidra till att utvidga affären. Jag kommer som ordförande inte att lägga mig i själva artiklarna, journalistiken får Martin sköta”, säger Dan Brännström.

Hur mycket betalar du för dina aktier?

”Jag betalar 50 000 kronor för 10 procent av bolaget. Om det är dyrt eller billigt får framtiden utvisa”, säger Dan Brännström.

Redaktionen

red@revisionsvarlden.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *