Carin jobbar i Fortnox Bokslut & Skatt

 “Det känns så himla enkelt”

Carin Elofsson. Foto Fortnox.

Sponsrat innehåll från Fortnox

Efter 15 år på olika byråer valde Carin Elofsson att starta ekonomibolaget Mums & Moms ihop med ett gäng krögare i södra Sverige. Sedan 1,5 år är hon ekonomiansvarig åt en drös välrenommerade och populära restauranger. Totalt är det 25 olika bolag att hålla koll på och göra löpande avstämningar och årsbokslut i.

– Jag gör samma saker som jag gjorde när jag jobbade på byrå, men nu känner jag mig mer som en i gänget då jag jobbar direkt i verksamheterna och det tycker jag är kul, berättar Carin, som är auktoriserad redovisningskonsult.

Som ekonomiansvarig bestämmer hon vilken mjukvara som ska användas i den löpande redovisningen. När hon kikade på bokslutsprogram bestämde hon sig redan sommaren 2021 för Agoy. Strax därefter blev Agoy en del av Fortnox och nu ska Carin göra årsbokslut för alla de 25 bolagen för andra gången – i det som numera heter Fortnox Bokslut & Skatt.

– Jag vill jobba 100 procent digitalt och ha allt på samma ställe. Jag vill inte hålla på med en massa pärmar, behöva logga in andra system eller flytta över data och underlag till andra program. Dessutom vill jag kunna jobba varsomhelst.

Läs mer om Fortnox Bokslut & Skatt här.

I det löpande redovisningsarbetet har Carin hjälp av kollegor ute i de olika bolagen, som sköter kund- och leverantörsreskontran. Bokföring av dagskassorna i de olika verksamheterna sköts helt digitalt genom integration mellan kassasystemen och Fortnox.

– Jag är den som knyter ihop säcken, stämmer av bokföringen mot banken och gör månadsboksluten.

Till sin hjälp har Carin Fortnox Avstämning – en del av Bokslut & Skatt:

– Avstämningsmodulen jobbar jag med i princip varje dag och tycker att det fungerar hur bra som helst. När man gör månadsbokslut löpande är det mesta arbetet med årsbokslutet redan gjort när det är dags. Därför blir det inte heller så höga arbetstoppar som det annars ofta blir i redovisningsbranschen när det är bokslutstider.

– När man sedan ska ta sig an årsbokslutet går det väldigt smidigt. Alla underlag från månadsboksluten kopieras över. Allt man behöver finns i samma flöde. Tack vare integrationen till Skatteverket behöver man inte heller logga in för att få uppgifter därifrån. Det gör också att det känns så himla enkelt.

Samma känsla har Carin när det kommer till skatt och deklaration:

– Den manuella handpåläggningen i arbetet med en bolagsdeklaration är minimal jämfört med andra system som jag arbetat i tidigare. Det är också enkelt att samarbeta kring deklarationen när man kan koppla dokument och skriva kommentarer i samma vy som deklarationen.

– Att kunna lämna in årsredovisningen digitalt gör hela skillnaden för mig. Det blir det här digitala arbetsflödet som jag mest av allt vill ha, avslutar Carin.

Vill du också komma i gång med bokslutsarbetet tidigare, kapa arbetstoppar och få jämnare stressnivåer över året? Läs mer om Fortnox Bokslut & Skatt här.

Sponsrat innehåll från Fortnox

Redaktionen

[email protected]