Byrån #stöttarlokalt på lunchen

Baker Tilly Mapema köper mat till alla anställda – för att stödja lokala restauranger.

Foto Baker Tilly Mapema.

Baker Tilly Mapema, med två kontor i Sollentuna och Nacka i Stockholms län, köper lunch till alla anställda varje tisdag fram till midsommar. Detta som ett sätt att stödja lokala restauranger som tappar kunder i coronatider. För säkerhets skull äts luncherna på byrån.

”Vi är ungefär tio personer på kontoret i Sollentuna och bara två i Nacka, men vi kopplar upp oss via videokonferens under lunchen varje tisdag”, säger Cecilia Lallerman Östman, marknadschef på Baker Tilly Mapema, till Revisionsvärlden.

Under hashtaggen #stöttarlokalt skriver hon dessutom om tisdagsluncherna i sociala medier.

Har ni många kunder inom restaurangbranschen?

”Nej, men vi har en handfull kunder som börjar få det svårt, främst inom event och restaurang”, säger Cecilia Lallerman Östman.

Hur tänker ni kring att jobba på kontoret?

”Just nu är vi på kontoret, men har man minsta symptom är man hemma. Vi har alla egna rum, god handhygien och håller avstånd. Men ledningen diskuterar detta hela tiden och beslut fattas från vecka till vecka beroende på utvecklingen. Vi har idag inget bekräftat fall av covid-19 på byrån.”

Tror du att ni kommer att tvingas stänga kontoret någon gång under
epidemin?

Cecilia Lallerman Östman

”Vi hoppas kunna hålla öppet, men måste vi stänga kontoret så löser vi det också. Vi har några kunder som inte är digitala men vi tar självklart kontakt med dem om kontoret skulle behöva stänga”.

Hur hjälper ni kunderna nu, förutom genom tisdagsinitiativet?

”Vi har ringt runt till samtliga kunder för att prata kring deras verksamheter, ger just nu mycket rådgivning kring skatter och självklart bjuder vi på all rådgivning kring detta. De bolag som lider försöker vi ha en tätare dialog med.”

 

Branschen Klarar Corona är en artikelserie om hur Sveriges redovisnings- och revisionsbyråer tacklar coronakrisen och konjunkturavmattningen. Artiklarna i serien är upplåsta och fritt tillgängliga för alla tack vare stöd från Wolters Kluwer och NVR, Sveriges ledande aktiebok online, Bolagsstiftarna och Forma Bolagsjuridik

  

Partnerföretag eller -organisationer har inget inflytande över artiklarnas innehåll. Har din byrå vidtagit särskilda åtgärder eller gjort något för drabbade kunder? Tipsa oss! Läs mer om Branschen Klarar Corona och hitta fler artiklar i serien här.

 

 

 

Martin Hammarström

[email protected]