Byråer listas som “superföretag”

RSM och Keeper kvalar in på Veckans Affärers lista.

Robert Hasslund

Både revisionsbyrån RSM:s Stockholmsdel och redovisningsbyrån Keeper kvalar in på Veckans Affärers lista Sveriges Superföretag 2019. Det skriver tidningen Balans.

“Vi har haft en aggressiv expansionsstrategi under många år. Ambitionen är att växa och fortsätta rekrytera. Samtidigt har vi satsat hårt på att vara en attraktiv arbetsgivare för medarbetarna samt på Employer Branding. Ett led i detta är att vi i fjol flyttade till nytt kontor vid Spårvagnshallarna i Stockholm”, säger Robert Hasslund, chef för RSM:s Stockholmskontor till Balans.

Omsättningen ligger enligt Veckans Affärers lista på 47 miljoner kronor, med en tillväxt på över 25 procent. I dagsläget hamnar omsättningen på tolvmånadersbasis på cirka 70 miljoner kronor. Tillväxten fortsätter.

“Vi har hört många andra tala om en avmattning men har ännu inte märkt av en sådan. Vi kommer att öka antalet anställda från ett 60-tal i dag i Stockholm till 80-100. Men på sikt kommer vi att fokusera hårdare på lönsamhet”, säger Robert Hasslund.

Hanna Montoya

Även redovisningsbyrån Keeper kvalificerade sig in på listan, med en omsättning på 15 miljoner kronor och en tillväxt på 24 procent.

“Det är extra roligt, framför allt med tanke på att vi inte har haft vårt största fokus på att skapa tillväxt de senaste två åren. I stället har vi fokuserat på att ställa om till en mer specialiserad affärsmodell med mer digitalisering, redovisning i realtid, samt fokus på rådgivning och att bli mer framtidsinriktade”, säger Hanna Montoya, grundare och vd på Keeper, som tidigare varit nominerad till FAR:s pris Årets framtidsbyrå.

Även Keeper vill växa vidare.

“Vi ser en fortsatt ökad efterfrågan och vi väljer att jobba med kunder som vill ha mer analys och rådgivning och som vi kan hjälpa att uppnå deras mål och drömmar. Tidigare var det mycket mer löpande redovisning och stansning, nu handlar det mer om hur bolagen går och att analysera varför ett företag exempelvis inte når sitt tillväxtmål”, säger Montoya till Balans.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se