Briox etablerar sig i Estland

Gör estnisk version av redovisningsprogrammet efter tillväxt i Finland.

Fortnox internationella systerföretag Briox, som haft framgångarna i Finland, etablerar sig i Estland. Enligt ett pressmeddelande har bolaget anställt Janar Sutt som Country manager för Estland. Under hösten beräknas anpassningarna i programvaran och nödvändiga integrationer vara klara.

”Satsningen på en ny marknad är resultatet av en gedigen och positiv marknadsstudie, en stark efterfrågan från befintliga kunder samt möjligheten att rekrytera Janar. Janar Sutt kommer från Business Sweden där han varit landschef för Estland i 8 år. Efter samarbetet med marknadsstudierna föll det sig naturligt att erbjuda Janar att fortsätta arbetet med att realisera den potential som finns i Estland”, säger Briox vd Johan Rutgersson i en kommentar.

Jens Collskog, ansvarig för Briox affärsutveckling fortsätter:

”Flera av våra partners och kunder i Finland har omfattande samarbeten med företag och redovisningsbyråer i Estland. I takt med att vi växer i Finland har vi fått fler och fler förfrågningar och önskemål om en estnisk version av vår programvara. Efter att under våren ha analyserat den estniska marknaden har vi tagit beslutet att inte bara utveckla en estnisk version av vår programvara utan också etablera oss i Estland med eget kontor och egen personal.”

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se