Bra spridning på tillväxtbyråer i Värmland

Stadshotellet i Karlstad. Foto Elite.

Byråer i olika delar av länet är dem på listan över finalister till priset Årets tillväxtbyrå i Värmland 2022. Den redovisnings- eller revisionsbyrå som ökar snabbast – och tre år i följd – kammar hem priset. En av de större finalisterna är Solsta Redovisning, med Håkan Dahlquist i spetsen. Solsta har kontor i Karlstad och har 11 medarbetare enligt webbplatsen. Byrån har varit finalist till priset tidigare.

Ekonomipartner i Wermland tog hem priset i fjol och är finalist i år igen. Byrån har två kontor i Karlstad – bara några kilometer ifrån varandra. Ägaren Bodil Askeröd sa i fjol till Revisionsvärlden att byrån skaffat en marknadsansvarig som jobbar med nyhetsbrev, webbplats och närvaro i sociala medier.

Redovisningsbyrån har Stanza också vunnit priset tidigare, både 2019 och 2020, och ingår sedan i fjol i redovisningskoncernen Ludvig & Co. Ännu är byrån inte fusionerad med redovisningsjätten så de får vara finalist ytterligare ett år. Stanzas grundare Yeo Dahlström sa vid tidpunkten för affären att hon hoppades kunna fortsätta växa även under Ludvig & Co:s flagg.

En tredje finalist i Karlstad är Ilanda Ekonomikonsult, med Lena Olsson i spetsen. Byrån har vuxit stadigt och har idag fyra anställda enligt webbplatsen. I övriga delar av länet finns bland annat Imap Ekonomi i Torsby och Säffle & Långseruds Ekonomitjänst. Den senare drivs av Camilla Karlsson, som tidigare i år utsågs till ”Årets visionsbyrå” av Björn Lundén.

Årets tillväxtbyrå i Värmland 2022 – finalister

Byrå

Ort

Omsättning, tkr

Bokhållarna i Torsby AB

Torsby

2479

Ekonomipartner i Wermland AB

Karlstad

9537 *

Ilanda Ekonomikonsult AB

Karlstad

2837

Imap Ekonomi AB

Torsby

2604

Lingra Redovisning AB

Kristinehamn

4296

Seleri AB

Hammarö

3 351

Solsta Redovisning AB

Karlstad

10579

Stanza AB

Karlstad

16 309

Sunne Ekonomitjänst AB

Sunne

2814

Säffle & Långseruds Ekonomitjänst AB

Säffle

3489

* Omsättning under 18 månader, förlängt räkenskapsår. Vid beräkning av tillväxt är siffran omräknad till 12 månader.

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]