Bokio släpper företagskonto – kunden behöver ingen bank

Viktor Stensson. Foto Bokio.

Redovisningsprogrammet Bokio presenterar ett företagspaket som enligt dem själva ska utmana storbankerna. Företagspaketet, som i grundversionen är gratis, innehåller ett företagskonto, företagskort samt funktioner som gör att företagaren i princip kan gå direkt till Bokio och komma igång med affärerna, utan att först öppna bankkonto.

”Vi går in i en ny fas där vi på allvar kan utmana fler branscher än bara bokföringsbranschen. Med det nya Bokio kan företagarna sköta allt det administrativa och ekonomiska direkt i Bokio, säger Bokios vd Viktor Stensson i ett pressmeddelande.

Erbjudandet lanseras kort efter att Bokio och Red Flag gått ihop och är möjligt eftersom Red Flag är ett registrerat betalningsinstitut hos Finansinspektionen. Bokio får göra insättningar och uttag etc till och från kundens klientmedelskonto. Konkurrenten Fortnox är betalningsförmedlare, en annan licens som ger en liknande typ av kundnytta och möjlighet till effektivisering.

Bokios företagspaketet är gratis i grundversionen. Den som vill kunna få ett eget bankgironummer, ta emot betalningar kontot och få automatisk avprickning av fakturor måste dock betala (100 kronor/månad för paketet Balans och 200 kronor/månad för paketet Business).

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se