Betalningstjänst fyller på kassan med 10 Mkr

Gunnar Rytterling

Revisionsvärlden skrev i januari om “Lesslie PAY”, en ny tjänst för bolag som handlar med utlandet. Betalningstjänsten utlovade såväl minskad administration och bokföring kring utlandstransaktionerna, som lägre bankavgifter och växlingspåslag.
Nu gör bolaget bakom lösningen, Lesslie Technologies, en nyemission om 10 Mkr. Bland investerarna märks Klarnas tidigare CTO David Craelius samt Swishs tidigare ordförande Erik Seifert. Båda deltar i en investeringsrunda på totalt 10 miljoner kronor och ska ta plats i styrelsen. Även Quinary Investment och Njord Ventures är med på investerarlistan. Pengarna ska primärt att användas för att fördjupa funktionaliteten i Lesslie Pay och att bygga integrationer så att tjänsten ska kunna kommunicera med fler bokföringssystem.

”Kundbasen har det senaste halvåret vuxit med över 300% och vi har en kontrakterad volym på över 3 miljarder kronor. Vårt tydliga fokus har tilltalat investerare”, säger Gunnar Rytterling, grundare och vd för Lesslie, i ett pressmeddelande.

Martin Hammarström

[email protected]