Accountor, BDO och Ludvig & Co Karriärföretag 2022

Tar plats på lista över ”Sveriges mest attraktiva arbetsgivare”.

Daniel Wetterling

Accountor, BDO och Ludvig & Co listas alla som ”Karriärföretag 2022”. Utmärkelsen delas ut till arbetsgivare som anses erbjuda bäst karriär- och utvecklingsmöjligheter för unga på arbetsmarknaden.

”Vi är oerhört glada och stolta över att bli utsedda till ett av Sveriges Karriärföretag för tredje året i rad, inte minst efter en mycket utmanande och tuff period med en stor andel distans- och hemarbete och den isolering detta inneburit. I situationer som denna blir vikten av att ha engagerade medarbetare med förmåga och vilja att hitta nya vägar och lösningar än tydligare”, säger Daniel Wetterling, HR-chef på BDO, i ett pressmeddelande.

Karriärföretagen kan beskrivas som en konkurrent till employer branding-specialisten Universum. Medan Universum-listorna ofta bygger på enkäter bland studenter och personer i början av karriären bygger Karriärföretagen på en certifieringsprocess. Karriärsidor på webben, närvaro och kvalitet i sociala medier, aktiviteter gentemot studenter och young professionals, samt attraktivitet som arbetsgivare i externa mätningar är parametrar som bedöms. Det slutgiltiga urvalet har gjorts av en jury som består av employer branding- och rekryteringsexperter.

Martin Hammarström

[email protected]