BDO bistår i storaffär

Gav råd när anläggningsföretaget JVAB köptes av Eleda Group.

Claes Nordebäck

Mitt under coronapandemin har BDO Corporate Finance bistått i vad teamet beskriver som ”en av de största affärerna i avdelningens historia”. BDO hjälpte till på säljsidan när Järfälla VA- & Byggentreprenad (JVAB) nyligen köptes av Altorägda Eleda Group. BDO skriver i ett pressmeddelande hur de hjälpte ägarfamiljen bakom JVAB i säljprocessen. Ingen köpeskilling har uppgivits, men Stockholmsbaserede JVAB har omkring 150 medarbetare och en omsättning om 0,7 miljarder kronor. BDO säger sig ha hjälpt till att förhandla upp priset med cirka 100 miljoner kronor åt den säljande familjen Kastevik.
JVAB får vara kvar som självständigt varumärke och kommer att ledas av Fredric Kastevik, som tidigare.

”JVAB kommer precis som de önskat att fortsätta drivas av bröderna Kastervik på ett självständigt sätt även med den nya ägarstrukturen. Med en stark ägare får företaget en snabbare tillväxtresa genom ytterligare expansion och strategisk positionering”, säger Claes Nordebäck, som var ansvarig rådgivare på BDO.

Affären är dessutom större än så. Familjen Kastervik blir storägare i Eleda Group, som i samband med affären fick in PE-investeraren Altor som huvudägare. Samtidigt köpte Eleda Group även teknikkonsulten One Nordic från en av Altors fonder.

”Det blev en komplex transaktion med många internationella kontakter involverade och vi jobbade hårt för att få ihop det”, säger Claes Nordebäck.

Efter förvärven väntas Eleda Group omsätta 6 miljarder kronor på årsbasis.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *