Azets byter vd

Chefen i Danmark June Mejlgaard Jensen ska ratta även den svenska verksamheten.

June Mejlgaard Jensen

Outsourcingkoncernen Azets i Danmark June Mejlgaard Jensen, får ansvaret även för den svenska verksamheten. Svenske Anders Fryxell lämnar företaget efter fem år på vd-posten, enligt ett pressmeddelande.

Enligt Azets har danskan de senaste åren lyckats nå både goda resultat och tillväxt på den danska marknaden. Nu får hon ansvar även för Sverige.

”Vi har stora ambitioner för fortsatt tillväxt i ett land där vi har alla förutsättningar att lyckas”, säger Mejlgaard Jensen.

I Sverige ser Azets ut att ha stått och stampat tillväxtmässigt. Det senaste räkenskapsåret omsatte det största svenska bolaget Azets Insight AB 354 Mkr. Antalet anställda i bolaget har minskat under några år.

”Jag har stor respekt för det Azets Sverige har lyckats med under ledning av Anders Fryxell. Min vision är att långsiktigt bygga vidare på detta och ta med mig erfarenheter från Danmark för att vidareutveckla vår svenska verksamhet”, säger Mejlgaard Jensen.

Azets är den största aktören inom redovisning, lön och HR i Norden och säger sig investera tungt i teknologi.

”Vi har ett tydligt mål att skapa ännu bättre resultat, för det lever vi på, men även tillväxt. Det ska vi nå genom att erbjuda kundupplevelser i världsklass för befintliga och nya kunder i Sverige”, säger den nya vd:n.

Azets har över 3 200 medarbetare i Norden, verksamma inom ekonomi, lön och HR. Hela Azets omsätter 2,8 miljarder kronor.
Azets bildades när mjukvaruföretaget Visma 2016 knoppade av sin redovisningsdel. Azets är den del av CogitalGroup som består av Azets i Norden samt Blick Rothenberg och Baldwins i Storbritannien. Gruppen har även verksamhet i Rumänien, där delar av uppdragen utförs. Totalt finns 6 500 medarbetare i Norden, Storbritannien och Rumänien.

Martin Hammarström

[email protected]