Azets skyltar om i Storbritannien – till Azets

”Det känns som ett erkännande för oss i Norden..."

Outsourcingspecialisten Azets koncernmoder, Cogital Group, byter från och med 7 september namn till Azets. Samtidigt skyltar cirka 75 brittiska kontor inom koncernen – Baldwins, Wilkins Kennedy och Campbell Dallas – om till Azets. Endast den Londonbaserade revisionsbyrån Blick Rothenberg får behålla varumärket.

Azets/Cogital Group har cirka 6500 medarbetare i Norden, Storbritannien samt i Rumänien, där koncernen har en outsourcing-enhet med 800 medarbetare. I Norden har Azets rötter i Visma Services, alltså mjukvaruföretaget Vismas avknoppade redovisningsdel. Azets/Cogital Group ägs av det brittiska PE-bolaget HgCapital, som även är huvudägare i Visma.

June Mejlgaard Jensen, chef för Azets i Danmark och Sverige, ser positivt på namnbytet.

”Det känns som ett erkännande för oss i Norden att Azets blir hela gruppens namn”, säger June Mejlgaard Jensen till Revisionsvärlden.

Det största av de brittiska varumärkena som nu försvinner är Baldwins, en förvärvshungrig redovisningsbyrå från Birmingham som köptes av av Cogital Group 2016. I februari i år lämnade tre toppchefer Baldwin i vad som branschtidningen Accountancy Daily beskrev som ett “plötsligt avhopp”. Trion bestod av grundaren John Baldwin, dennes son David Baldwin som fungerade som vd samt Shaun Knight, COO.

Martin Hammarström

[email protected]