Automationstjänst gör nyemission

Investmentbolaget Spiltan går in med 12 Mkr.

Henri Taipale

Qvalia, ett bolag som automatiserar ekonomiprocessen åt storbolag som Atlas Copco, SSAB och offentlig sektor, tar in 12 friska miljoner. Emissionen rikas till investmentbolaget Spiltan, som sedan tidigare är storägare i bolaget.

”Vår lösning ökar effektiviteten radikalt i existerande it-miljöer för ekonomiavdelningar och inköpare. Intresset har varit stort sedan vi påbörjade lanseringen 2018 och vi behöver stärka vår utvecklingskapacitet ytterligare”, säger Henri Taipale, vd och grundare av Qvalia till nättidningen DiGITAL, som var först att skriva om nyheten.

Henri Taipale säger till Revisionsvärlden att Qvalia är både ett konsultbolag specialiserat på transaktionsanalys och ett mjukvaruföretag som utvecklat automationslösningar som fungerar ihop med de flesta affärssystem. Bland annat erbjuder bolaget ett faktureringsprogram för e-fakturor och diverse momstjänster.

Qvalia startades i Stockholm 2007 och var från början en tjänst för att identifiera bokföringsavvikelser. Idag finns bolaget i fyra nordiska länder. Omsättningen uppgick i fjol till 59 miljoner kronor enligt Retriver. Vinsten landade på en dryg miljon kronor.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *