Åtta nya delägare på KPMG

Ovan från vänster: Therese Malmgren, Helena Böhlmark, Matilda Bergström, Jesper Swärd, John Johansson, Johanna Hagström Jerkeryd, Ilze Berga och Stefan Lundberg.

KPMG Sverige tar in åtta nya delägare. Fem är auktoriserade revisorer, två är skatterådgivare och en är managementkonsult. Två personer sticker ut litet extra:

Ilze Berga som är skattechef på KPMG i Riga, Lettland. KPMG:s verksamheter i Lettland och Litauen anslöt sig i fjol till KPMG Sverige, se tidigare artikel.

Auktoriserade revisorn Stefan Lundberg var tidigare partner på EY, och tog ett uppmärksammat sabbatsår efter att han jobbat intensivt med noteringen av musiktjänsten Spotify på New York-börsen 2018. Efter ett år då han fokuserade på barnen drev han en egen rådgivningsverksamhet specialiserad på noteringsprocesser. Tidigare i år rekryterades han av KPMG som Head of Capital Markets. Revisionsvärlden kommer inom kort att publicera en intervju med Lundberg i hans nya roll. Håll utkik!

KPMG:s vd Patrik Anderbro är nöjd med att fem av åtta i den nya partnerkullen är kvinnor.

“Eftersom ett av våra mål är att bli mer jämställda över hela firman känns det extra viktigt och kul att få välkomna en majoritet av kvinnliga delägare”, säger Patrik Anderbro, i ett pressmeddelande.

Alla nya delägare på KPMG

Therese Malmgren, revisor och kontorschef (Södra Norrland)

Helena Böhlmark, skatt (Stockholm)

Matilda Bergström, Advisory (Stockholm)

Jesper Swärd, revisor (Stockholm)

John Johansson, revisor (Linköping)

Johanna Hagström Jerkeryd, revisor (Stockholm)

Ilze Berga, Head of Tax (Riga)

Stefan Lundberg Head of Capital Markets, revisor (Stockholm)

Källa: KPMG, Linkedin

Martin Hammarström

[email protected]