“Arbetsförmedlingen och webbplatsen räcker för rekrytering”

BBR Ekonomi ökar mest i Västmanland.

Mona Goman och Cecilia Paulson, BBR Ekonomi.

BBR Ekonomi i Västerås är årets Tillväxtbyrå 2019 i Västmanlands län. Priset togs emot av grundaren Cecilia Paulson och delägaren Mona Goman, båda auktoriserade redovisningskonsulter, på nätverksträffen CloudLunch i Västerås härom veckan. Byrån har vuxit stadigt de senaste åren och under det senaste räkenskapsåret ökade omsättningen med 16 procent till 4,7 Mkr, samtidigt som vinsten mer än fördubblades. Bolaget har idag sex anställda (en sjunde är på väg in) och kontor i Kopparlunden, en gammal industrimiljö i utkanten av staden som kryllar av företag.

”Jag grundade byrån för tio år sedan och har velat växa, framför allt för att byrån ska bli mindre sårbar om någon av de anställa skulle bli sjuk eller sluta”, säger Cecilia Paulson.

Är det svårt att få tag i personal till den här typen av byrå?

”Hittills har det gått bra. Den senaste tjänsten har vi lagt ut på webbplatsen och hos Arbetsförmedlingen. Det kom faktiskt in flera riktigt bra ansökningar och vi anställde en kille som just börjat hos oss. Vi har inte haft så hög personalomsättning och tre av sju är auktoriserade redovisningskonsulter. Det känns bra.”

Ni har både kvinnor och män på byrån. Är det viktigt?

”En grupp fungerar bäst om det är olika typer av individer. Det ska vara olika kön, åldrar och personligheter för att fungera riktigt bra.”

Vad står BBR för?

”Bokslut, bemanning och redovisning. Flera av oss sitter mycket ute hos kund. Litet som en ekonomichef på deltid.”

Har du tillväxtambitioner även framgent?

”Nu är vi sju personer, det år svårt att säga var gränsen går. Det börjar kännas ganska bra.”

Årets tillväxtbyrå baseras på en undersökning från kreditupplysningsföretag UC. Priset delas ut av Revisionsvärlden och programvaruföretaget 24SevenOffice på nätverksträffen CloudLunch som hålls över hela landet.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *