App-entreprenör är Årets auktoriserade redovisningskonsult

"Förvånad men lycklig."

Från vänster : Srf Konsulternas vd Roland Sigbladh, pristagaren David Wengbrand och Srf:s ordförande Katarina Hedström Klarin. Foto: Lars Dahlström/Srf.

David Wengbrand, auktoriserad redovisningskonsult och för Revisionsvärldens läsare mest känd som vd för bokföringsappen Wrebit, är Årets Redovisningskonsult 2017. Priset delades ut av Srf konsulternas ordförande Katarina Hedström Klarin vid en middag på torsdagskvällen.

”Jag är förvånad och överraskad men lycklig. Min styrka är att bygga team, stötta mina anställda till att bli stolta yrkesutövare. För mig som verkar på en lite ort betyder det här mycket”, säger David Wengbrand.

Juryns motivering:

”En digital pionjär som brutit ny mark i branschen. Med rådgivning som främsta verktyg, stort kundfokus samt genom att fortsätta kompetensutveckla både sig själv och personalen får hen företag att växa. Med fötterna i den västgötska myllan och blicken riktad mot stjärnorna är denna konsult en god förebild för yrkesrollen.”

David Wengbrand arbetar inom familjeföretaget Wengbrand Redovisning, som grundades av hans far och har kontor i Ulricehamn och Borås. Vid sidan av jobbet som redovisningskonsult utvecklar han redovisningsappen Wrebit. Från början var Wrebit ett sidoprojekt inom byrån men är sedan 2016 ett eget bolag som i maj gjorde en nyemission i mångmiljonklassen och breddade ägandet, se tidigare artikel.

Övriga finalister till Årets Redovisningskonsult var Niklas Högstedt, Ekonomibolaget i Sverige och Pia Lundgren, Redovisningshuset i Sollefteå.

Transparens: Revisionsvärldens chefredaktör Martin Hammarström var med i juryn för att utse Årets Redovisningskonsult 2017.

 

 

Martin Hammarström

[email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *