Anna Svanberg ny vd på EY

Jonas Svensson fortsätter som ansvarig för revisionsverksamheten i Sverige.

Anna Svanberg

EY har utsett Anna Svanberg som ny vd. Hon tillträder den 1 februari 2020 och kommer att vara extern talesperson för EY:s svenska verksamhet. Anna Svanberg är auktoriserad revisor och arbetar främst med noterade och Private Equity-ägda bolag. Hälsoföretaget Feelgood, medicinteknikbolaget Raysearch och bostadssajten Hemnet hör till hennes revisionsklienter. Svanberg blev delägare så sent som 2016. Hon är även en del av EY:s Family Enterprise-team (rådgivning till familjebolag och deras ägare) där hon jobbar tätt med bland andra skatteexperten Helena Robertsson, se tidigare artikel.

Samtidigt meddelar EY att Advisory-delägaren Magnus Kuchler sedan den 14 september är Sverigechef. Han leder EY:s marknadssegment för Advanced Manufacturing & Mobility (AM&M) i Norden och sitter i den nordiska ledningen. I rollen som Sverigechef kommer han ”fokusera på internt arbete”, enligt ett pressmeddelande. Magnus Kuchler började på EY 1997 som managementkonsult, han kom från en chefstjänst på Capgemini och hans ansvar har varit att bygga upp EY:s Outsourcing Advisory-verksamhet.

Magnus Kuchler

Anna Svanberg och Magnus Kuchler presenteras som en ny ledarduo efter sittande vd Jonas Svensson och tidigare Sverigechefen Jesper Almström.
”Förändringen i ledningen är en konsekvens av EY:s nya globala strategi som nu ska implementeras i Sverige”, skriver EY i pressmeddelandet.
Jonas Svensson fortsätter i sin roll som ansvarig för revisionsverksamheten i Sverige. Jesper Almström är numera Nordenchef för EY.

 

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *