”Alla på byrån ska ha kundkontakt”

Örebrobyrån Acarta Redovisning vill växa - men nobbar specialisering.

Anna Kask och Angelica Gustafsson

Acarta Redovisning är Årets tillväxtbyrå 2019 i Örebro län. Ägarna Anna Kask och Angelica Gustafsson tog emot priset på nätverksträffen CloudLunch som arrangerades i Örebro i måndags. Revisionsvärlden fick en intervju.
”Vi grundade byrån 2017 och blev snabbt fem personer. Den sista som började hos oss heter Heli och startade som praktikant hos oss när hon gick sin utbildning på Yrkeshögskolan”, säger Angelica Gustafsson.

Har ni ett bra samarbete med yrkeshögskolan?

”Ja, vi tror mycket på att ha praktikanter, i oktober kommer nästa.

Hur lockar ni praktikanterna till just er byrå?

”Hos oss kan de snabbt få kundkontakt och får komma in i det dagliga arbetet direkt. De får vara med på alla olika arbetsmoment och med olika kolleger.”

Er byrå ökade omsättningen med 26 procent under det senaste räkenskapsåret, samtidigt som vinsten flerfaldigades. Vill ni växa vidare?

”Ja, vi vill öka till cirka 8-10 anställda. Vid den storleken blir vi mindre sårbara om någon blir sjuk, får sjuka barn eller slutar.”

Vilken typ av kunder har ni?

”Vi arbetar med många konsultföretag i olika storlekar allt från enmanskonsulten till bolag med 35 anställda. Hos de flesta kunder arbetar vi som en extern ekonomiavdelning och har därmed ett stort ansvar.”

Hur arbetar ni på byrån?

”Vår filosofi är att alla på byrån ska ha kundkontakt och alla ska få arbeta med alla arbetsmoment. Vi har exempelvis ingen dedikerad lönekonsult, alla konsulter gör löner åt sina kunder. På så sätt får vi mer variation i arbetet. Vi försöker även arbeta digitalt på så många sätt som går vilket är viktigt för oss då flertalet av våra kunder är belägna i andra delar av Sverige. Vi arbetar väldigt nära varandra på kontoret och bollar ständigt frågor och förbättringar. Vår ambition är att skapa en rolig arbetsplats där man trivs och vill vara.”

Årets tillväxtbyrå baseras på en undersökning från kreditupplysningsföretaget UC. Priset premierar omsättnings- och vinsttillväxt och delas ut av Revisionsvärlden och programvaruföretaget 24SevenOffice på nätverksträffen CloudLunch som hålls över hela landet.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se