”Vi letar förvärv främst på de orter där vi finns redan idag”

Accountor är "Årets Srf Auktoriserade Verksamhet 2021".

Accountors vd Magnus Högvall flankerad av Srf:s ordförande Frans Blom och förbundsdirektör Roland Sigbladh.

Outsourcingföretaget Accountor får priset Årets Srf Auktoriserade Verksamhet 2021. Accountor är en del av en finländsk koncern med verksamhet i en rad länder. I Sverige har bolaget drygt 300 anställda på åtta orter. Den svenska verksamheten har omsättningsmässigt minskat något på senare år. Däremot har lönsamheten stärkts och vd Magnus Högvall känner just nu medvind.

”Accountor är resultatet av en rad förvärv och vi har de senaste åren arbetat hårt för att bygga en bra företagskultur. Redovisning- och lön är People’s Business. Om våra medarbetare är nöjda och trivs kommer kunderna också att bli nöjda”, säger Magnus Högvall till Revisionsvärlden.

I fjol fick Accountor bland annat utmärkelsen Karriärföretag 2021, som delas ut till arbetsgivare som anses ha goda karriär- och utvecklingsmöjligheter för unga.
Byrån har på senare tid gjort ett antal förvärv. I fjol köptes Anylator, Projf Consulting och F1R Löneoutsourcing. I år redovisningsbyrån West-Pool. Alla dessa förvärv gjordes i Stockholm.

”Vi vill fortsätta att växa genom förvärv och vi letar främst på de orter där vi finns redan idag. Vi vill snabbt få in de förvärvade verksamheterna i vår företagskultur, och det är lättare om man flyttar samman och sitter på ett gemensamt kontor”, säger Magnus Högvall.

Högvall tog emot priset “Årets Srf Auktoriserade Verksamhet 2021” på Srf-dagen, som hölls i Stockholm på onsdagen. Priset kan delas ut både till byråer och till ekonomi- och löneavdelningar på ”kundsidan”. Övriga finalister till priset var redovisningsbyrån ViRedo och löneenheten i Haninge kommun.

Branschorganisationen Srf konsulterna fick in över 80 nomineringar till de tre priser som delades ut.

Transparens: Revisionsvärldens chefredaktör Martin Hammarström sitter i juryn som utser pristagarna.

Redaktionen

[email protected]