Accountor, BDO och Ludvig & Co får arbetsgivarpris

Tar plats på lista över ”Sveriges mest attraktiva arbetsgivare”.

Daniel Wetterling

Revisionsbyrån BDO och redovisningsbyråerna Accountor och Ludvig & Co får alla utmärkelsen Karriärföretag 2021, som delas ut till arbetsgivare som anses erbjuda bäst karriär- och utvecklingsmöjligheter för unga på arbetsmarknaden. Även programvaruföretaget Hogia är med på listan.

”Vi är oerhört glada och stolta över att bli utsedda till ett av Sveriges Karriärföretag för andra året i rad, inte minst i dessa för många svåra tider! Det är oerhört viktigt att inte tappa det långsiktiga perspektivet när man befinner sig i omvälvande och turbulenta perioder”, säger BDO:s HR-chef Daniel Wetterling i ett pressmeddelande.

Karriärföretagen är en utmärkelse för de ”100 mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige” som anses erbjuda ”unika karriär- och utvecklingsmöjligheter”. Flera andra revisions- och redovisningsbyråer har tidigare figurerat på listan.

Karriärföretagen kan beskrivas som en utmanare till employer branding-specialisten Universum, som tidigare i år gav pris till BDO för Årets Employer Branding Företag inom Ekonomi 2020. Medan Universum-listorna ofta bygger på enkäter bland studenter och personer i början av karriären bygger Karriärföretagen på en certifieringsprocess. Karriärsidor på webben, närvaro och kvalitet i sociala medier, aktiviteter gentemot studenter och young professionals, samt attraktivitet som arbetsgivare i externa mätningar är parametrar som bedöms.

Se alla Karriärföretag 2021 här.

Martin Hammarström

[email protected]