Financial Controller till Conaxess Trade

Vi söker en Financial Controller till distributörsbolaget Conaxess Trade Sweden. Har du tidigare erfarenhet från rapportering och redovisning, gärna i ett internationellt bolag och vill komma till en ny utmaning kan denna tjänst vara helt rätt för dig. Som Financial Controller kommer du verka i en nyinrättad tjänst inom bolaget. Har du ett systemintresse är det en fördel då du som Financial Controller kommer driva system- och uppgraderingsfrågor inom ekonomifunktionen. Du kommer att ingå i ett ekonomiteam om 5 personer och ansvara för bokslutet för två affärsområden inom Conaxess. Som Financial Controller rapporterar du till Ekonomichef och sitter i våra lokaler intill Solna Station.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter som Financial Controller:

  • Koncernrapportering av bokslut till ägarbolag
  • Ansvara över månads, kvartals- och årsbokslut
  • Driva systemfrågor inom ekonomiavdelningen
  • Delaktighet i årsredovisning
  • Justera enligt IFRS
  • Effektivisera och utveckla ekonomi- och rapporteringsprocesser

Kvalifikationer och erfarenhet
Du har en högskoleexamen inom ekonomi och ca 3-5 års relevant erfarenhet från liknande tjänst inom redovisning eller revision. Du har tidigare arbetat i ett internationellt bolag och har ansvarat för månadsbokslutsprocessen. Vi ser det som meriterande om du har haft ansvar för rapporteringssystem eller affärssystem i en tidigare tjänst. Har du bakgrund inom revision är detta också till fördel. Du har goda kunskaper inom Excel och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att bli framgångsrik i rollen som Financial Controller har du en stark analytisk förmåga och en vana att strukturera och prioritera ditt eget arbete. Du tycker om att dyka ner i detaljer och förstår vikten av att bygga upp effektiva strukturer inom redovisning och rapportering. Du lägger stort värde i att slutföra och avsluta de projekt och uppgifter du tar dig an och räds inte av att utforska saker på egen hand.

Placeringsort: Stockholm

Om Conaxess Trade Sweden AB
Conaxess Trade är Europas största självständiga distributör och verksam på sju nationella marknader inom dagligvaruhandeln, servicehandeln, fackhandeln och Food Service. De företräder en mängd kända varumärken och representerar idag en omsättning på cirka 600miljoner på svenska marknaden och har ca 70 anställda. Conaxess gruppen ägs av Aurelius Invest, ett börsnoterat bolag med säte i München, Tyskland. Läs mer om företaget på http://www.conaxesstrade.com/se


Vad kan Conaxess Trade Sweden erbjuda dig?

  • En nyinrättad tjänst inom ekonomiavdelningen där du kommer kunna påverka framtida rutiner och arbetssätt.
  • Möjligheten att vässa dina kunskaper inom rapportering och regelverk (IFRS).
  • Att bli del av ett kvickt och växande bolag som arbetar med välkända konsumentprodukter mot retail-branschen inom en internationell bolagssfär.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Conaxess Trade Sweden med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper Båge Von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Sök tjänsten här!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone