Business Controller till innovativt tillväxtföretag

Har du en dröm att arbeta i ett innovativt tillväxtföretag där du som Business Controller får vara del i att påverka strategiska vägval? MIPS är en världsledande aktör på skydd av hjärnan och är specialister på hjälmbaserad säkerhet. Som Business Controller hos oss kommer du att ingå i ett tight ekonomiteam på fyra personer och fokusera på uppföljning och rapportering av försäljnings- och marknadsaktiviteter. Bolaget består av en engagerad ung grupp medarbetare som tillsammans vill skapa en tryggare vardag för medmänniskor och yrkespersonal inom flera sektorer. MIPS har sitt huvudkontor i Täby och produktion sker i Kina. Som Business Controller kommer du rapportera direkt till CFO.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter som Business Controller:

 • Delta i månads- och kvartalsrapportering
 • Budget- och prognosarbete
 • Uppföljning av försäljnings, marknads- och utvecklingsaktiviteter
 • Driva ad-hoc analyser
 • Ansvarig för Cash-flow prognos
 • Driva systemförbättringsfrågor
 • Hantera interna kontrollfrågor
 • Förbereda presentationsmaterial inför lednings- och styrelsemöten

Kvalifikationer och erfarenhet
Du har högskoleexamen inom ekonomi och cirka 3-5 års erfarenhet från controllerarbete. Om du har tidigare kommit i kontakt med IFRS så är det en fördel. Vi ser det som meriterande om du har arbetat intensivt i ett rapporteringssystem eller affärssystem i en tidigare tjänst. Du har goda kunskaper inom Excel och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas som Business Controller har du en stark analytisk förmåga och en vana att strukturera och prioritera ditt eget arbete. Du är van att arbeta i team och kan stötta och supportera mot olika kravställare. Du arbetar strukturerat och är noggrann då du tar få beslut på ren magkänsla. Vidare är din öppna attityd till arbetet något som MIPS värderar, där du alltid försöker vara öppen för nya arbetssätt och principer. Du har höga ambitioner på dig själv och dina kollegor samt eftersträvar alltid att göra ditt allra bästa.

Vad kan MISP AB erbjuda dig?

 • Ett innovativt bolag som arbetar med en internationell spelplan
 • En position där du kommer få chansen att arbeta nära en välrenommerad bolagsstyrelse
 • Möjligheten att vässa dina kunskaper inom rapportering och regelverk (IFRS)
 • Ett utvecklande arbete i ett högt tempo med ett brett ansvarsområde

Placeringsort: Stockholm

Om MIPS AB
MIPS är specialiserat på hjälmbaserad säkerhet och skydd av hjärnan och är världsledande inom detta område. Utifrån en ingrediensvarumärkesmodell (eng. ingredient brand model) säljs MIPS Brain Protection System (BPS) till den globala hjälmindustrin. Lösningen, vilken är patenterad på samtliga relevanta marknader, grundar sig på mer än 20 års forskning och utveckling tillsammans med Kungliga Tekniska Högskolan samt Karolinska Institutet i Stockholm.

Vårt huvudkontor finns i Stockholm där vår unika testanläggning också är belägen. Tillverkningen av komponenterna till lösningen sker i Kina hos underleverantörer. För att skapa smidigare processer med våra kunder har vi etablerat ett dotterbolag i Kina. Totalt är vi idag 23 medarbetare som arbetar med försäljning, forskning och utveckling, produktion och administration.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar MIPS med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper Båge Von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Sök tjänsten här!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone