Magnus Hedlund

Magnus Hedlund

Magnus Hedlund, chef för outsourcing-specialisten Accountors svenska verksamhet har lämnat bolaget.

”Det stämmer att han lämnade för ett par veckor sedan, jag är osäker på hans planer för framtiden. Tills vidare är chefen för vår outsourcingaffär i Skandinavien Seppo Niva Sverigeansvarig, men det är en temporär lösning. Vi söker en Sverigechef och jag räknar med att ha en bra person på plats innan året är slut”, säger Asko Schrey, vd för Accountor Group, till Revisionsvärlden.

Magnus Hedlund var Accountors Sverigechef i mindre än två år, dessförinnan var han vd för Visma Services, idag Azets.

Karl Eckerlund

Karl Eckerlund

Karl Eckerlund är ny marknads- och affärsutvecklingschef på bokföringstjänsten Dooer. Han kommer från Schibstedsfären där han arbetat som Head of Data; Content Strategy på söktjänsten Hitta.se.

Det är jättekul att vara på plats. Det känns som att teamet har bra förutsättningar att förändra och modernisera bokföringsbranschen, vilket är en drivkraft alla på Dooer delar, säger Eckerlund till techsajten Breakit.

Karl Eckerlund lockas av möjligheten att arbeta med Dooers grundare Sam Nurmi, som Revisionsvärlden skrivit om tidigare.

Att få driva företag med honom, det är svårt att tacka nej till, säger Karl Eckerlund till nättidningen.

Jakob Söderberg

Jakob Söderberg

LRF Konsult har rekryterat Jakob Söderberg som ny tjänsteområdeschef för Affärsrådgivning. Söderberg kommer närmast från en roll som vice vd på Växa Sverige. Han har dessutom varit sakkunnig i flera olika regeringsuppdrag och har arbetat internationellt.

”LRF Konsult har ett tydligt fokus på rådgivningen till landets småföretagare och satsar på att ta fram nya branschanpassade digitala tjänster, vilket var det som lockade mig. Sverige har över en miljon småföretagare och jag ser fram emot att få vara med och fortsätta utveckla våra tjänster inom Affärsrådgivning med fokus på deras olika behov”, säger Jakob Söderberg i ett pressmeddelande.

Jakob Söderbergs företrädare Helena Börjesson blir kvar inom LRF Konsult.

Helena Steffansson Carlson

Helena Steffansson Carlson, idag på PwC där hon reviderar kommuner och landsting i Dalarna och Gävleborgs län,blir ny ekonomichef i Malung-Sälens kommun..

Det som fick mig att tacka ja är utmaningen att få ordning på strukturer och få ekonomin i balans. Egentligen gillar jag inte uttrycket ”ekonomi i balans”. Det handlar om att få en sund ekonomi så att man klarar svängningar över tid och anpassar sig efter de medel som kommer in”, säger Helena Steffansson Carlson i en kommentar på kommunens hemsida.

Hon tillträder den nya tjänsten den 7 augusti, skriver Dala-Demokraten.

Per Andersson

Per Andersson

Per Andersson lämnar KPMG och blir Gapwaves nya finanschef (CFO). Han har tidigare arbetat med transaktionsrådgivning på KPMG och har erfarenheter av både finansiellt och strategiskt ansvar i större företag med goda kunskaper inom finansiella analyser och rapporteringar.

Gapwaves AB är ett mikrobolag med verksamhet i patenterad vågledar- och antennteknik inom 5G. Företaget etablerades 2011 på Chalmers Tekniska Högskola.

Hanna Tolke

Hanna Tolke

Efter sommaren tillträder Hanna Tolke som CFO på Svenska Handelsfastigheter. Hon har tidigare arbetat i tio år som revisor på KPMG, varit investeringsansvarig på Capman samt haft en del olika ekonomiuppdrag.

”Jag ser fram emot att få bli en del av teamet vid Svenska Handelsfastigheter som har ett starkt entreprenörsdriv vilket är mycket tillalande”, säger Hanna Tolke i ett pressmeddelande. 

Vd, Thomas Holm, kommenterar:

”Vi är väldigt glada över rekryteringen av Hanna som kommer få en viktig roll i den fortsatta utvecklingen av bolaget”.

Camilla Wirth

Camilla Wirth har utsetts till ny ekonomichef på Alecta. Det framgår av ett pressmedelande. Camilla Wirth kommer närmast från Nordax Bank och tillträder i början av augusti.

Tidigare har hon arbetat som CFO på Aberdeen Asset Management. Wirth inledde karriären på KPMG, där hon under åtta år arbetade som revisor och konsult inriktad mot finanssektorn.

Magnus Höijer

Magnus Höijer, konsult vid PwC med inriktning på kommunal sektor, blir ny förvaltningschef för näringsliv och arbetsmarknad i Gävle kommun. Höijer har arbetat på PwC sedan 2012 och har titeln Senior Manager. Han tillträder den 1 augusti skriver Gefle Dagblad.

Johan Swedenborg

Johan Swedenborg

Fortnox har anställt Johan Swedenborg som ny marknadschef med fokus på digital tillväxt, PR och konkurrenskraft. Det framgår av ett pressmeddelande. Swedenborg kommer närmast från möbelkedjan Svenssons i Lammhult.

Göran Engvall

Göran Engvall

PwC-delägaren Göran Engvall blir partner och ansvarig för den finansiella sektorn i Norden på managementkonsultföretaget PA Consulting Group (PA). Det framgår av ett pressmeddelande.

De senaste tio åren har Engvall varit verksam på PwC, sedan 2012 har han haft ansvar för bland annat Financial Services Advisory och Banking & Capital Marketsgruppen i Sverige. Tiden på PWC innehöll även en period i New York där Engvall arbetade med att utveckla regionala och globala banker.