Ola Johnsson

Ola Johnsson

PwC har rekryterat Ola Johnsson, arbetsmarknadschef på Trelleborgs Kommun. Även Cecilia Lejon, ordförande i arbetsmarknadsförvaltningen, går till PwC. Båda har varit på kommunen i över 10 år och ska på PwC arbeta med rådgivning till offentlig sektor.

”De har gjort väldigt bra saker för Trelleborg, De kommer att lämna ett tomrum efter sig”, säger arbetsmarknadsnämndens ordförande i Trelleborg, Veronica Larsson, till Trelleborgs Allehanda.

Duon har tre månaders uppsägningstid och börjar på PwC i höst.

Cecilia Lejon

Cecilia Lejon

PwC har rekryterat Cecilia Lejon, ordförande i arbetsmarknadsförvaltningens i Trelleborgs Kommun. Även arbetsmarknadschefen Ola Johnsson går till PwC. Båda har varit på kommunen i över 10 år och ska på PwC arbeta med rådgivning till offentlig sektor.

”Jag och Ola har varit här i elva år nu, det har varit fantastiskt och utvecklande. Men det är ändå elva år”, säger Cecilia Lejon till Trelleborgs Allehanda.

Duon har tre månaders uppsägningstid och börjar på PwC i höst.

Irene Wisenborn Bellander

Irene Wisenborn Bellander, tidigare auktoriserad revisor och Manager inom Transaction Services på PwC, blir ny CFO på börsnoterade bygghandlaren Swedol. Hon tillträder runt årsskiftet och blir medlem i Swedols koncernledning. Irene Wisenborn Bellander är för närvarande CFO på Bring Nordic Logistic Division.

”Hennes breda erfarenhet av redovisning, affärsstyrning
och förvärv i nordiska bolag kommer att vara värdefull för oss nu när vi
har verksamhet i fyra länder”, säger Clein Johansson Ullenvik,
vd på Swedol, i ett pressmeddelande.

Irene Wisenborn Bellander slutade på PwC 2006.

Sarah Edvardsson

Sarah Edvardsson

Skattejuristen Sarah Edvardsson har rekryterats till Grant Thornton i Stockholm. Hon kommer närmast från KPMG, där hon arbetat i tre år som Tax Associate.

Joanna Bertlin

Joanna Bertlin

Skattejuristen Joanna Bertlin har rekryterats till Grant Thornton i Stockholm. Hon kommer närmast från Svalner där hon arbetat i fem år, senast med titeln Manager.

Carina Johansson

Carina Johansson är ny lönekonsult på Grant Thornton i Göteborg. Hon kommer närmast från en roll som lönespecialist på Mölnlycke Health Care.

Peter Öhman

Peter Öhman, professor vid Mittuniversitetet, blir ny ersättare i Revisorsinspektionens (RI:s ) tillsynsnämnd. Det framgår av ett pressmeddelande. Öhman är utsedd av regeringen, förordnandet gäller i tre år. Tillsynsnämnden är viktig för revisorer då den fattar beslut i disciplinärenden, ger förhandsbesked och tar andra beslut av principiell karaktär.

Peter Öhman är föreståndare för Mittuniversitetets ”Centrum för forskning om ekonomiska relationer (CER)”. Han forskar och undervisar primärt i frågor som rör redovisning och revision i privat sektor. Öhman medverkade i april vid ett RI-seminarium där representanter för privat, kommunal och statlig revision samlades för att diskutera gemensamma frågor.

Peter Öhman tillträder den 1 juli som ersättare för ordinarie ledamoten Jessica Östberg som är lektor vid Stockholms Universitet.

Håkan Thorell

Håkan Thorell

Förre vd:n för Ahlmarkskoncernen, som har bas i Karlstad och omsätter cirka 3 miljarder kronor om året, blir Senior Advisor på EY. Från den 1 september kommer han att arbeta vid EY:s Karlstadskontor med befintliga och nya kunder.

EY har cirka 70 medarbetare i Värmland inom främst revision, redovisning och skatt. Med rekryteringen av Thorell hoppas kontorschefen i Karlstad Tomas Karlsson kunna stärka sin position inom affärsrådgivning.

Håkan Thorell har lett Ahlmarkskoncernen under 10 år men avgick för en månad sedan med omedelbar verkan. Hans roll försvann i samband med en omorganisation som innebär att koncernens olika affärsområden blir mer självständiga än tidigare. Ahlmarkskoncernen är ett av de äldsta familjeägda företagen i Värmland, redovisade en förlust för 2016 och genomgår just nu omfattande strukturförändringar.

”Med min sammantagna bakgrund som advokat, rådgivare, styrelseuppdrag i såväl små som stora bolag och koncernchef ser jag fina möjligheter att få arbeta med affärsrelaterade frågeställningar i en global organisation som har en stark ställning i den regionala och lokala marknaden. Min förhoppning är att mina erfarenheter ska komma EY:s kunder och affärsrelationer väl till nytta framöver”, säger Håkan Thorell i ett pressmeddelande.

Niklas Gustafsson

Niklas Gustafsson blir vd på Blikk, som har knoppats av från programvaruföretaget Form1, uppger ett pressmeddelande. Han har tidigare varit partner manager på Speedledger. Det stora molnbaserade affärssystemet Blikk har vuxit kraftigt och förväntas omsätta 8 miljoner kronor i Sverige i år.

Johanna Andersson

Johanna Andersson

Johanna Andersson är ny Group controller på Magnolia Bostad, där hon även blir medlem i ledningsgruppen. Det framgår av ett pressmeddelande. Hon kommer närmast från en liknande tjänst på Familjebostäder. Andersson har bakgrund som auktoriserad revisor på PwC, där hon arbetat i drygt 10 år.